Belangrijke regels

Voor het welzijn van de dieren op de kinderboerderij vragen wij u om de volgende regels in acht te nemen:

Niet voeren a.u.b. (anders dan met het op de kinderboerderij verkrijgbare voer)

Ieder dier heeft zijn eigen voedselbehoefte, zo ook de op de kinderboerderij aanwezige dieren. Een uitgebalanceerd dieet dat zorgt voor het welzijn van het dier. Door de dieren niet te voeren met (eigen meegebracht) voedsel voorkomt u dat de dieren teveel of verkeerd voedsel krijgen, met alle gevolgen voor het dier van dien.

Laat geen (plastic) afval rondslingeren!

Veel dieren, met name geiten, zijn gek op eten. Zij eten alles wat los en vast zit, en dat geldt dus ook voor achtergelaten afval. Het zal u niet verbazen dat dit afval voor de dieren niet goed is, vooral plastic, waarvan de dieren erg ziek kunnen worden en zelfs kunnen doodgaan.

Pak geen dieren op.

Het is begrijpelijk dat het uitnodigend is om vooral jonge dieren op te pakken voor een knuffel of iets dergelijks, maar voor de dieren is dit allesbehalve goed (denk met name aan stress voor het dier). Wanneer dieren geaaid willen worden, dan komen zij vanzelf naar u toe.

Ren niet achter de dieren aan.

Van het achter de dieren aanrennen krijgen de dieren last van stress en dat is erg slecht voor de gezondheid van de dieren. Wanneer de dieren geaaid willen worden, dan komen zij vanzelf naar u toe.

Onze huisregels zijn ook onder andere terug te vinden op de deel op de kinderboerderij en in ons informatiebord bij de poort.

 

Openingstijden

Dagelijks geopend van 10:00 t/m 16:00u.

hr

hr

hr

Sponsoren en Donateurs

De kinderboerderij zou niet kunnen bestaan zonder de belangeloze bijdragen van onze sponsoren en donateurs. Daarom willen wij hen van harte bedanken voor hun steun.

 

hr

hr

facebook